آموزش طراحی سایت در وردپرس : من سجاد حسین زاده قصد دارم تا در این آموزش نحوه طراحی سایت بدون کد نویسی را به شما آموزش دهم. به شما خواهم گفت که اغلب طراحان سایت چه کارهایی برای بهبود سایتهایشان میکنند. و البته نکاتی را که قبلاً خودِ بنده بهاشتباه انجام میدادم را برای شما بازگو خواهم کرد. اگر بعد از خواندن این مقاله بازهم ایراداتی داشتید میتوانید از قسمت کامنت ها با بنده در ارتباط باشید. همچنین شما عزیزان میتوانید برای سفارش طراحی وب سایت اقدام کنید.
مقدمه
بهتر است قبل از شروع چند مطلب جالب را مرور کنیم.
تعداد زیادی از سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) های مختلف در بازار طراحی سایت وجود دارند. که میتوان به WordPress ، Joomla ، Drupal ، Wix و… اشاره کرد. شما میتوانید بهوسیله این CMS ها کار خود را آغاز کنید و یا البته میتوانید وبسایت خود را از صفر شروع به کد زدن کنید. اما فرایند کد نویسی طراحی سایت نیازمند توانایی بالا، تجربه کاری و البته صرف کردن زمان زیاد خواهد بود. همانطور هم که در جریانید قرار است تا ما نیز در این مقاله آموزش ساخت سایت وردپرس را آموزش دهیم. اما…
کدام CMS مناسب است ؟؟
طبق آمارهایی که اخیراً توسط سایت BuiltWith جمعآوریشده است، چیزی در حدود نیمی از سایتهایی که با CMS ها کار میکنند، صد البته با وردپرس میباشند.



چرا مردم از وردپرس در طراحی سایت استفاده میکنند؟
وردپرس یک CMS رایگان میباشد و بهراحتی در اختیار شما قرار دارد و هر کاربری میتواند بهراحتی برای خود یک سایت داشته باشد. و البته میتوان گفت در مقایسه با سایر سیستمهای مدیریت محتوا این پلتفرم وردپرس است که به طرز قابلتوجه ای از خود انعطافپذیری نشان میدهد. بنابراین میتوان از WordPress در طراحی وبسایت های تجاری کوچک، طراحی فروشگاههای آنلاین و البته سازمانهای بزرگتر و غیره استفاده نمود.
اما از همه مهم تر:
• وردپرس در مقایسه با HTML & CSS :
یادگیری HTML برای طراحی سایت با کد نویسی ضروری است که چیزی در حدود 6 ماه زمان میبرد. و البته که بعد از HTML باید زبانهای PHP و CSS را نیز فرابگیرید. اما باید به شما بگویم که با وردپرس در کمتر از 2 روز قادر خواهید بود تا یک سایت برای خودتان داشته باشید.
• با وردپرس مدیر سایت خود شوید:
با فراگیری وردپرس میتوانید بدون نیاز به پشتیبانی شرکتهای طراحی سایت، خودتان سایت خود را مدیریت کنید.
• وردپرس در مقابل Joomla/Drupal:
وردپرس بسیار کاربرپسند تر است.
حال اگر به هر دلیلی وردپرس را مناسب نمیبینید. میتوانید از خواندن ادامه مطلب صرفنظر کنید.
زیرا که، آموزشهای مربوط به طراحی سایت با کد نویسی در سایت کدپز نیز موجود است.
۰ تا ۱۰۰ مسیر آموزش طراحی سایت
حال به سراغ آن 4 مرحله که در ابتدای مقاله بیان کردیم میرویم و کار خودمان را برای آموزش طراحی سایت در وردپرس آغاز میکنیم.



مرحله اول: ثبت دامنه و گرفتن هاست برای طراحی سایت
برای راهاندازی یک سایت چه وردپرسی و چه سایتهای دیگر، شما نیاز به دو چیز دارید.
- دامنه : یک نام برای سایت خودتان همانند sajjadhosseinzadeh.ir
- هاست : یک سرویسی که سایت شمارا به دنیای اینترنت متصل میکند.
برای ذخیره کردن مطالب خودتان اعم از مقالات، رسانهها و فایلهای سایت خودتان شما نیاز به یک هاست دارید. بدون وجود هاست، سایت شما در اینترنت قابلمشاهده نخواهد بود. و البته نیاز به یک دامنه هم برای شما وجود دارد، که با پرداخت مبلغی نه چندان زیاد میتوانید آن را تهیه کنید. بهطور خلاصه، بدون تهیه هاست و دامنه، وبسایت برای شما وجود نخواهد داشت.
نام دامنه و میزبانی وب (هاست) را از کجا میتوان تهیه کرد؟
در طراحی سایت خود، برای ثبت دامنه ir، سایت ایرنیک مرکز ثبت دامنههای مرتبه اول کشوری نقطه-آی آر (.ir) و نقطه-ایران (. ایران) را پیشنهاد میکنم.
برای ثبت سایر دامنهها میتوانید از سایتهایی معتبری نظیر ایران سرور ، وب رمز و 7 هاست استفاده کنید.
اغلب سایتهای ثبت دامنه، خدمات مربوط به هاستینگ را نیز ارائه میکنند. بنابراین برای خرید هاست هم میتوانید از همین شرکتها استفاده کنید.
پیشنهاد بنده این است که برای سهولت کار در طراحی سایت و در ابتدای امر، دامنه و هاست را از یک شرکت تهیه کنید.
نحوه ثبت دامنه و هاست در طراحی سایت
توجه: اگر هاست و دامین برای خود از قبل دارید، میتوانید چند پاراگراف پایینتر به مرحله 2 بروید. و ادامهی آموزش طراحی سایت در وردپرس را دنبال کنید.
در غیر اینصورت با ما باشید تا نحوه ثبت دامنه و هاست را مرحلهبهمرحله بررسی کنیم.
خرید از ایران سرور
اما چرا ایران سرور؟
ایران سرور از سال 1381 در بازار خدمات میزبانی وب قرار دارد و همچنین جزء 3 سرویسدهنده برتر ایران محسوب میشود. ایران سرور مزایای زیر را بهعنوان مهمترین دلایل انتخاب ایران سرور اعلام کرده است. دلایل زیر را بررسی کرده و در صورت تمایل هاست و دامنه خود را برای طراحی سایت از ایران سرور انتخاب نمایید.
- پشتیبانی سطح بالا بر روی تمامی خدمات
- ارائه سرویسهای متنوع و موردنیاز
- پارتنر رسمی دیتاسنتر و رجیسترار های معتبر
- هزینههای بسیار مناسب
- بهرهگیری از متخصصین خبره هاستینگ
- بروز بودن خدمات و سرویسها
از لینک بالا وارد سایت ایران سرور شده و سپس فایل گیف زیر را ملاحظه کنید.



خرید از وب رمز
اما چرا وب رمز؟
اگر به دنبال یک هاست لینوکس خوب بهگونهای که عملکرد آن کاملاً مورد رضایت شما باشد هستید، توصیه میکنیم حتماً هاست حرفهای وب رمز را امتحان کنید. به شما اطمینان میدهیم با یک بار امتحان هاست حرفهای وب رمز، مشتری همیشگی آن خواهید شد. اما چرا با این اطمینان استفاده از این سرویس را به شما توصیه میکنیم؟ دلایل زیر را بررسی کرده و در صورت تمایل هاست و دامنه خود را برای طراحی سایت از وب رمز انتخاب نمایید.
- استفاده از دیسک پرسرعت SSD
- استفاده از وبسرور لایتاسپید
- استفاده از xCache
- استفاده از دیتابیس MariaDB
- امکان انتخاب نسخه PHP
- استفاده از کلاود لینوکس
- تهیه بکاپ بهصورت ریموت
از لینک بالا وارد سایت وب رمز شده و فایل گیف زیر را ملاحضه کنید.






مرحله دوم : راه اندازی وب سایت در هاست
بعدازاین که دامنه خود را خریداری کردید و هاست را بر روی آن تنظیم کردید، حال میتوانید ادامه آموزش طراحی سایت در وردپرس را دنبال کنید. در این مرحله قرار است تا سایت خود را راهاندازی کنیم. و اولین مرحله نیز نصب وردپرس خواهد بود.
نصب وردپرس
بعد از خرید هاست و دامنه از طرف شرکت هاستینگ کنترل پنلی خدمت شما ارائه خواهد شد. این کنترل پنل معمولاً cPanel و یا Direct Admin خواهد بود. نصب وردپرس در دو حالت را در این آموزش طراحی سایت بررسی خواهیم کرد. اطلاعات این کنترل پنل، اعم از لینک کنترل پنل، یوزر نیم، پسورد، نام سرور و سایر اطلاعات برای شما ایمیل میشود.
- به سایت WordPress رفته و آخرین نسخه آن را دانلود کنید.



2. آموزش نصب وردپرس و ساخت پایگاه داده در محیط دایرکت ادمین (Direct admin)
2.1. آموزش نصب وردپرس و ساخت پایگاه داده در محیط سی پنل (cPanel)



مرحله سوم: وبسایت خود را طراحی کنید.
بعدازاین که موفق به راهاندازی وبسایت خود شدید، یک سایت بسیار ابتدایی را ملاحضه خواهید کرد. اما مطمئناً این نوع از طراحی موردپسند شما نخواهد بود. بنابراین شما به یک قالب زیبا برای طراحی سایت خود احتیاج دارید. قالبی که بتواند ظاهر دلخواه شما برای یک وبسایت زیبا را داشته باشد.
حال یک نمونه از قالبی زیبا را در زیر ببینید.



شما هم میتوانید قالبی را از درون داشبورد وردپرس خود برگزینید و بر اساس سلایق خود شخصیسازی کنید. بیشتر از 2000 قالب وردپرس حرفهای درون مخزن وردپرس برای طراحی سایت شما وجود دارد. اغلب این قالبها رایگان هستند اما برخی از آنها نیازمند پرداخت هزینه خواهد بود.
حال به سراغ پیدا کردن یک قالب حرفهای متناسب با نیازمان میرویم.
1. ورود به داشبورد وردپرس
به منوی داشبورد وردپرس خود بروید. برای ورود به داشبورد وردپرس کافی است تا بعد از واردکردن آدرس دامنه خود، wp-admin را وارد کنید. دقیقاً مانند روبهرو: https://sajjadhosseinzadeh.ir/wp-admin
تصویر زیر داشبورد وردپرس را به شما نمایش میدهد.



هرکدام از مواردِ موجود در داشبورد وردپرس نام بخصوصی دارد. که تقریباً کارکرد هرکدام را میتوان از نام آن فهمید. بااینحال کمی جلوتر به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
2. دسترسی به قالب های رایگان
اکنون در این بخش از طراحی سایت وردپرس شمارا با دنیایی از قالبها آشنا میکنیم. در منوی وردپرس موس خودتان را بر روی ” نمایش ” برده و سپس گزینه ” پوستهها ” را انتخاب کنید. حال در صفحه بازشده میبایست تا بر روی ” افزودن پوسته ” کلیک کرده تا با دنیایی از قالبهای مختلف و متنوع وردپرس آشنا شوید.



منوی بالای صفحه را ملاحظه کنید. شما با استفاده از آن قادر خواهید بود تا با استفاده از فیلتر بندیها سریعتر به قالب موردنظرتان برای طراحی سایت برسید. همچنین امکان جستجوی قالبها با استفاده از کادر سرچ تعبیهشده است.
3. نصب قالب وردپرس
برای نصب یک قالب وردپرس، برای طراحی سایت، کافی است تا بهآسانی هر چه تمامتر بر روی ” نصب ” و سپس ” فعال نمایید ” کلیک کنید.
نکته: به این نکته توجه داشته باشید که نوشتهها، برگهها و محتواهای شما بعد از عوض کردن قالب سایتتان بههیچعنوان حذف نخواهند شد.



مرحله چهارم: افزودن صفحات سایت و محتوا
زمانی که قالب شما نصب شد، شما آمادگی این را دارید که محتواها را به سایت اضافی کنید.
حال سریعاً برخی موارد پایهای را برای آموزش طراحی سایت در وردپرس شرح میدهیم.
اضافه و ویرایش کردن برگهها
آیا شما هم قصد ِ این را دارید که در طراحی سایت خود همانند من یک صفحه ” خدمات ” و یا ” درباره من ” داشته باشید؟
1 – از قسمت سایدبار در صفحه داشبورد خود ” برگهها > افزودن جدید ” را انتخاب کنید.
2 – در این صفحه شما محیطی شبیه به نرمافزار “وٌرد در ماکروسافت” و حتی خیلی پیشرفتهتر را دارید. کافی است تا بر روی + کلیک کنید تا امکانات موجود در این صفحه را کاملاً مشاهده کنید.
اضافی کردن صفحات به منو
حال اگر قصد دارید تا همانند سایت بنده صفحاتی نظیر ” خدمات ” و یا ” درباره من ” را در منوی سایت خود ملاحظه کنید، کافی است تا
1 – در ابتدا برگهای که ساختید را بهروزرسانی کنید.
2 – سپس از قسمت سایدبار در صفحه داشبورد خود ” نمایش > فهرستها ” را انتخاب کنید.
3 – در صفحه بازشده ابتدا نامی برای فهرست خود انتخاب کنید و آن را ذخیره کنید. حالا برگه خود را پیدا کنید و آن را به قسمت فهرستها اضافی کنید و سر آخر بر روی ذخیره فهرست کلیک کنید. (همانند تصویر زیر)



اضافه و ویرایش کردن نوشتهها (پستها)
در طراحی سایت اگر برای سایت خود وبلاگی در نظر گرفته باشید، میتوانید در زمانهای مشخص، پستهایی را انتشار دهید. پستها را میتوان از قسمت داشبورد خود ” نوشتهها > افزودن نوشته ” اضافی کنید. محیط آن تقریباً شبیه به برگهها میباشد.
حال به توضیح سایر بخشهای مدیریتی پنل وردپرس برای طراحی سایت میپردازیم.
• دیدگاهها (Comments):
در این بخش نظراتی که برای سایت شما ارسال میشود را مدیریت کنید.
• نمایش (Appearance):
این بخش مخصوص پوستهها میباشد که میتوانید بهدلخواه یک پوسته تنظیم کنید و یا حتی آن را ویرایش کرده و شخصیسازی نمایید.
• افزونهها (Plugins):
در اینجا شما همواره میتوانید تنظیمات افزونه وردپرس را اضافه، فعال، حذف و تغییر دهید.
• کاربران (Users):
اینجا مکانی است برای مدیریت تمامی کاربران در سایت شما. شما باید آنها را عزل و نصب نمایید. همچنین میتوانید سطح دسترسی آنها به سایت و یا همان نقش آنها را در طراحی سایت خود تعیین کنید.
• ابزارها (Tools):
در اینجا برخی ابزارهای اضافی مورداستفاده در وردپرس گنجاندهشدهاند. حتی برخی از افزونهها و پوستهها ابزارهایی در اینجا دارند.
• تنظیمات (Settings):
تمام تنظیمات در اینجا، در یک مکان است. در اینجا شما همچنین میتوانید تنظیمات افزونههای نصبشده را برای طراحی سایت خود مشاهده کنید.
• جمعکردن فهرست (Collapse menu):
دکمه ایی برای کوچک کردن منوی مدیریت از این قابلیت بیشتر میتوانید در دستگاههایی با صفحهنمایش کوچکتراستفاده کنید.
تبریگ میگم. شما توانستید تا با بخشهایی از وردپرس آشنا شوید. لطفاً جمعبندی مقاله را ملاحضه نمایید.
بیان نظرات
اگر این مقاله برای شما مفید بوده است. بنده را حمایت کنید تا همچنان آموزش هایی برای شما عزیزان تدارک ببینم.
چگونه حمایت کنیم؟
- نقطه نظرات خودتان در رابطه با بهبود این مقاله را در قسمت کامنت ها مطرح کنید.
- سایت بنده را به دوستانتان معرفی کنید.
جمع بندی
هدف از این مقاله آشنایی شما با قدم اول در طراحی سایت بهوسیله وردپرس بوده است تا تمامی موارد وردپرس بهصورت گذرا بیان شود. برای آنکه پیشرفت داشته باشید کافی است تا روزبهروز مطالب جدیدی را در وردپرس آموزش ببینید. برای دیدن آموزش های بیشتر می توانید از لینک های زیر استفاده کنید.
پایان